Harplessen
Header

The sky is the limit, Harvi Griffin

september 15th, 2011 | Posted by admin in Alles over de harp
Vrijdag 13 juli 1990
.
Niet ver van het centrum van Parijs sta ik voor het open badkamerraam in hotel Passyhome. Het is verschrikkelijk heet, ook al is het midden in de nacht. De Parijse jeugd op brommertjes rijdt af en aan. Gejoel en vrolijk gelach galmen door de straat. Op de achtergrond klinkt het gesnurk van mijn man. Onbegrijpelijk dat hij juist vandaag al zo snel inslaapt. Flarden van verschillende songs schieten door mijn hoofd. Op het moment dat ik vanavond de concertzaal uitstapte, voelde ik dat mijn weg is bepaald. Iets leukers kan ik me niet meer voorstellen! Dit heb ik gewild vanaf mijn 15e jaar! POPHARP, JAZZHARP! Eindelijk ook op harp lekker swingen!!
Nog steeds vervult de gedachte aan dat eerste moment me met emoties…. Hoe neerbuigend sommige klassiek geschoolde musici ook doen over popmuziek, zo snel is het meestal over als ze Harvi Griffin hebben horen spelen en zingen. Harvi verheft popmuziek tot Kunst! Mijn eerste werkdag op de muziekschool na de vakantie stap ik de kamer van mijn baas binnen en vraag of ik nog mee kan doen aan de bijscholingscursus lichte muziek. Gelukkig, ik kan nog meedoen!!!!
.
Drie jaar later………………..
Harvi Griffin speelt op een witte Lyon and Healy Grand Style Electric Harp. De harpklanken vullen het hele universum!!!! The sky is the limit!  Wat een sound, wat een swing, wat

Harvi gaf zijn harpen namen, deze wiite heet "Paris".

een charisma! Ik zit te luisteren op de tribune buiten in Tivoli park in Kopenhagen. Het 5e Wereld harpcongres, 1993. Weer word ik meegenomen in de wereld van de swing en de muziek vervult mijn hele wezen. De volgende dag na het concert in Tivoli park staan we in het congrescentrum in Kopenhagen. Bij de harpexpositie is het erg rustig. Mijn man zegt tegen mij: “Kijk, daar staat Harvi Griffin, die vind je toch zo goed spelen?” Meteen geeft hij mij een bemoedigend duwtje in de rug, wat ik niet verwacht en jawel, ik vlíég naar voren en beland bijna aan de voeten van mijn idool. Nu moet ik hem wel aanspreken natuurlijk. Hoe had ik het anders gedurfd! Harvi neemt me meteen mee naar een harp en geeft me mijn eerste les in Swing. (Count, Ghislaine, count! One, two, three, one, two, three!) Harvi’s manager zegt dat Harvi wel een workshop in Nederland kan komen geven. 9 maanden later is het zo ver. Samen met Ernestine Stoop organiseren we workshops. Harvi komt bij mij in Haarlem op de muziekschool een workshop geven voor mijn leerlingen; in Tilburg bij Ernestine aan het Conservatorium.

.
Er is geen weg meer terug, mijn jazzharp passie is geboren! Workshop na workshop organiseer ik voor Harvi en later volgen pop&jazzharp cursussen die ik samen met mijn vriendin Annemarie van Dijk organiseer in Frankrijk en in Nederland, te weten ‘The world according to harp’ en ‘Harpomania’ . De laatste geven Annemarie en ik samen. Annemarie belde mij naar aanleiding van de eerste workshop van Harvi in Haarlem (we kenden elkaar een beetje vanuit onze studietijd): “De workshop is nou wel besloten, maarehh heb je nog een paar plekjes voor enthousiaste leerlingen en hun docente?” “Natuurlijk!” is het antwoord! Het resultaat is een diepe vriendschap met Annemarie.
.
Helaas leeft de lieve Harvi niet meer. Toen Harvi’s partner Lee een memorial service voor Harvi organiseerde ben ik samen met mijn man naar Phoenix gegaan en heb ik voor Harvi gespeeld met al mijn dank, liefde en respect

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.