Harplessen
Header

Biografie

Na een opleiding klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium, met aanvullende cursussen arrangeren en ensembleleiding, geeft Ghislaine Maclaine Pont sedert 1980 harplessen in diverse stijlen. In 1990 bezocht zij het World Harp Congres te Parijs en maakte zij kennis met Harvi Griffin. Harvi’s muziek had zo’n indruk op haar gemaakt dat er geen weg meer terug was. Een lang gekoesterde droom kon eindelijk werkelijkheid worden!

JAZZHARP SPELEN!!

Vanaf dat moment volgde zij vele workshops en masterclasses lichte muziek van Harvi Griffin, die op haar uitnodiging meerdere malen naar Nederland kwam, maar ook van andere gerenommeerde Amerikaanse pop & jazzharpisten t.w. Deborah Henson-Conant, Park Stickney, Carroll Mclaughlin, waarvoor ze reizen ondernam naar o.a. Amerika, Kopenhagen, Praag en België.

Zij volgde een basiscursus lichte muziek aan het Sweelink Conservatorium en was initiator voor de cursus lichte muziek voor harp, ook van het Sweelink Conservatorium. In de zomer van 2000 was zij deelnemer van het eerste Europese Pop & Jazzfest voor harp te Remagen, Duitsland. Om de theoretische kennis volledig te maken nam zij lessen bij de bekende jazzmusicus Paul Stark.

Naast een uitgebreide lespraktijk in H.I. Ambacht, Middelharnis, Hellevoetsluis en Roosendaal schrijft Ghislaine swingende arrangementen en composities, alsmede muziektheaterproducties met de meeste uiteenlopende onderwerpen waar de harp maar betrekking op kan hebben. Eén van haar liefhebberijen is het schrijven van spannende muziekverhalen en het uitvoeren van muziektheaterprojecten met haar leerlingen. Ook is zij met een ensemble voor volwassenen begonnen.

Naast een volle agenda met swingende concerten geeft Ghislaine na het schrijven van een methode popharp lessen hierin en diverse workshops, zoals de cursus Harpomania in opdracht van de Nederlandse Folk Harp Vereniging. Met ‘The world according to harp’ organiseerde zij een cursus voor jongeren en volwassenen in Frankrijk (Les Eyzies) en Zuid-Holland (Sommelsdijk) samen met Harvi Griffin, Paul Stark en Annemarie van Dijk.

Samen met Annelies Kole, één van haar eerste leerlingen, schrijft Ghislaine de popcolumn voor het blad ‘folkharp, folks!’ van de Nederlandse Folkharp Vereniging.

En na zoveel swingend nieuws kan het natuurlijk niet uitblijven:

Ghislaine speelt met haar eigen jazzcombo………Silly Strings!