Harplessen
Header

Muziektheatervoorstelling – De geschiedenis van de harp in vogelvlucht

Een heel bijzonder harpconcert gaat plaatsvinden bij Schouwburg de kring in Roosendaal. Op 11 november bent u van harte welkom bij de muziektheatervoorstelling ’de geschiedenis van de harp in vogelvlucht’!

Een harporkest met wel 40 harpen neemt u mee naar het ontstaan van de eerste harpen in de Oudheid tot de elektrische harp van nu! Kom kijken en luisteren, leun achterover en geniet van een Egyptische prinses, middeleeuwse minstrelen met heuse troubadourharpen en deftige salondames in schitterende jurken en natuurlijk veel, heel veel harpmuziek!

Een greep uit het repertoire: U kunt luisteren naar het eerste deel uit het fluit- en harpconcert van Mozart, gespeeld door Cynthia Stoel, Jolien De Geest, begeleid door de pianist Timon van Dieren. De Tourdion geschreven door Pierre Attaignant in 1530. Voorts passeren alle periodes van de muziekgeschiedenis de revue. Zo speelt de 7-jarige en zeer getalenteerde Davy van der Hoeven de Pavane geschreven door Gabriel Fauré. En Aude van Panhuys speelt uit het moderne repertoire: Nuvole bianche van Ludovico Einaudi.

De muziektheatervoorstelling wordt uitgevoerd door 40 leerlingen van harpdocente Ghislaine Voorrecht. Er spelen niet alleen harpleerlingen mee van muziekschool GO, maar ook leerlingen van Ghislaine uit H.I. Ambacht, Brielle en Roosendaal die speciaal hiervoor naar ons eiland komen. Twee weken later gaan alle harpleerlingen van Goeree-Overflakkee op tournee naar Roosendaal, waar in Schouwburg de Kring de voorstelling herhaald zal worden  De ouders van de harpleerlingen hebben zich allemaal ingezet om de voorstelling tot een groot succes te laten worden. Zo komt vader Rob Bentvelsen verkleed als vogel (Harpij)  op, om elke keer een nieuw tijdperk aan te kondigen.

Met als klap op de vuurpijl een speciale gast op de elektrische harp: Marco Hilgeman, die eigen composities ten gehore gaat brengen!

Een kostelijke voorstelling voor jong en oud!

Het concert op zaterdagmiddag 21 november  begint om 11.00uur.
kaarten: €6,00  reserveren bij schouwburg de Kring