Harplessen
Header

Duo Harp- en Fluit

Hartverwarmende harp- en fluitmuziek op uw huwelijk? Het harp- en fluitduo kan dit voor u verzorgen. Uit ons brede repertoire maken wij voor u een schitterend programma op maat.  Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een klassiek repertoire of naar keuze wat lichtere muziek of jazzmuziek.

Prijzen voor een optreden voor twee sets van drie kwartier zijn v.a. €600 exclusief BTW en exclusief reiskosten.

Voor meer informatie kunt u mailen naar ghislaine@maclainepont.nl


 

 

 

 

 

 

 

Fluitist Remko de Landmeter is een veelzijdig musicus. Zijn veelzijdigheid bracht hem in contact met muzikanten van over de hele wereld en hij ontwikkelde een flexibele manier van spelen op de fluit, altfluit, basfluit, bansuri en vele andere fluiten in improvisatie en wereldmuziek.

Remko speelt klassieke muziek en vele andere wereldmuzieksoorten en  werkt voor theater en met dansers.
Hij speelt concerten in heel Europa, Azië en Zuid-Amerika. Hij speelt voor radio, televisie en is een veel gevraagd studiomuzikant voor cd-opnames en film documentaires. Recent werkte hij samen met Ivan Lins (Brazilië), Thijs van Leer en Ge Reinders (NL). CD opnames Claudia de Breij (NL), Neco Novellas (Mozambique) Jan Dumee (NL), Sagy Segal (Israël) en Juraildes da Cruz (Brazilië).

Op 10 jarige leeftijd begon Remko met fluitspelen. Twee jaar later ontving hij de eerste prijs op het Belgisch fluitconcours in Antwerpen. Op 14 jarige leeftijd won hij wederom de eerste prijs in België.

Hij studeerde klassieke fluit bij Raymond Delnoye aan het conservatorium van Tilburg. Na zijn klassieke studie begon heeft hij zich te verdiepen in diverse muziekstijlen. Zo studeerde hij onder meer in India en Brazilië.

De pers over Remko de Landmeter in São Paulo, Brazilië:
‘Eh Bálsamo para a alma’
(een balsem voor de ziel) www.remkodelandmeter.com
Harpiste Ghislaine Maclaine Pont –Voorrecht studeerde klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium, met aanvullende cursussen arrangeren en ensembleleiding. Ghislaine studeerde bij Margot Flipse en Susanna Mildonian. Sedert 1980 geeft zij harplessen in diverse stijlen. In 1990 bezocht zij het World Harp Congres te Parijs en maakte zij kennis met Harvi Griffin. Harvi’s muziek had zo’n indruk op haar gemaakt dat er geen weg meer terug was. Een lang gekoesterde droom kon eindelijk werkelijkheid worden! Jazzharp spelen! Vanaf dat moment volgde zij vele workshops en masterclasses lichte muziek van Harvi Griffin, die op haar uitnodiging meerdere malen naar Nederland kwam, maar ook van andere gerenommeerde Amerikaanse pop & jazzharpisten t.w. Deborah Henson-Conant, Park Stickney, Carroll Mclaughlin, waarvoor ze reizen ondernam naar o.a. Amerika, Kopenhagen, Praag en België.

Zij volgde een basiscursus lichte muziek aan het Sweelink Conservatorium en was initiator voor de cursus lichte muziek voor harp, ook van het Sweelink Conservatorium. In de zomer van 2000 was zij deelnemer van het eerste Europese Pop & Jazzfest voor harp te Remagen, Duitsland. Om de theoretische kennis volledig te maken nam zij lessen bij de bekende jazzmusicus Paul Stark.

Naast een volle agenda met klassieke en swingende concerten geeft Ghislaine na het schrijven van een methode popharp lessen hierin en diverse workshops, zoals de cursus Harpomania in opdracht van de Nederlandse Folk Harp Vereniging. Met ‘The world according to harp’  organiseerde zij een cursus voor jongeren en volwassenen in Frankrijk (Les Eyzies) en Zuid-Holland (Sommelsdijk) samen met Harvi Griffin, Paul Stark en Annemarie van Dijk.

Ghislaine speelt met haar eigen jazzcombo, Silly Strings genaamd.

www.harples.com